Hoppa till innehåll

Nytt nummer av vattenblänk. Nummer 4 år 2015

  • av

Elva år av vattenförvaltningsarbete har gått och det är mycket som hänt under den här tiden. Vattenförvaltningen befinner sig i en ständig utveckling för att följa förändringar i samhället och för att ta in ny kunskap om hur ekosystemen fungerar. Det är en av anledningarna till att förvaltningsplan, åtgärdsprogram och miljökvalitetsnormer revideras vart sjätte år.

Inför dessa nya beslut om förvaltningsplan, åtgärdsprogram och miljökvalitetsnormer genomförde vi ett samråd som engagerade många. Efter samrådet gav vattenmyndigheterna regeringen möjlighet att pröva åtgärdsprogrammet bland annat efter begäran av Jordbruksverket och ett antal kommuner.

Den 19 november beslutade regeringen att pröva det reviderade förslaget till åtgärdsprogram. Därför har samtliga fem vattendelegationer beslutat att de reviderade förslagen ska sändas till regeringen som underlag för prövningen, istället för att fastställa dokumenten. Detta innebär att dessa viktiga frågor nu är lyfta till högsta politiska nivå.

Läs mer på.
http://nyheter.vattenmyndigheterna.se/v4_idrweb.asp?q=7F7-897-14E6-3B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *