Fultvätt av bilen på garageuppfarten – inte bra

Fordonstvättar finns av en anledning, nämligen för att man ska tvätta bilen där och inte på garageuppfarten. Många tror att man sparar pengar på att ”fultvätta” bilen hemma på gatan. Men det är istället närmiljön – marken där vi bor och våra barn leker, sjön och stranden där vi badar – som får betala priset. Smutsen från våra bilar innehåller både oljerester och tungmetaller som rinner rakt ut i naturen vid fultvätt. I en fordonstvätt, däremot, separeras vattnet från olja och giftpartiklar som hanteras i separata reningsverk.

Mer information på NSVA:s hemsida. Klicka på länk nedan

Fultvätta inte bilen på garageuppfarten

Kampanjen följer Svenskt Vattens kampanj  som finns att läsa om här:

http://www.svensktvatten.se/fakta-om-vatten/kampanjer/stora-biltvattarhelgen/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 68 = 70